Planering och städning

Har planerat i kalendern över alla dagar nästa vecka. Skönt att ha det bestämt redan! :) men just nu siktar jag mer på denna veckan och tar nästa veckas problem lite senare.
Eftersom jag är hemma imorgon också så tänkte jag passa på att röja lite här hemma. Man kan tro att det beror på mitt firande på fredag men icke. Mitt firande är flyttat men jag tänkte att det inte skadat att fixa i ordning det här hemma också, dessutom blir nog pappa glad. Hoppas jag hinner med hela huset också!

Har säkert missat lite grejer i skolan (även fast jag knappast tror det då vi typ aldrig får läxor, slappskola tyvärr...) men jag känner faktiskt att jag inte orkar med det just nu. Tar tag i det när jag kommer tillbaka. Blir nog inga problem, jag ligger bra till hos lärarna! ;)

Ska ju inte anstränga mig mycket så core, rygg och flex försvann från träningsschemat :( det var synd, skulle ha tränat rygg onsdag med Amanda men det tar vi en annan dag! :) bättre sent än aldrig.

Imorgon blir det sista sjukdagen, litervis med vätska och bra humör så blir jag nog frisk! :) får inte glömma sömn heller, godnatt! ;)

Lille Lasse är så söt när han sover, han börjar bli tung och stor! Ändå är han bara snart 6 månader...

Och så blev man sjuk

Redan i fredags började jag ju stanna hemma från skolan på grund av illamåendet. Imorgon kommer jag också att stanna hemma men det är för att jag dragit på mig en ordentlig förkylning. Den är inte riktigt hos mig ännu men jag känner av att imorgon smäller det. Jag har huvudvärk, ont i leder och hud, dessutom har jag känt av något konstigt i hals och bihålor de senaste dagarna... men men! :) Man kan inte alltid vara frisk, klarade mig i alla fall i över ett halvår. Har inte varit sjuk sen förra vintern och det är ju skönt. Tror det beror på att jag håller igång kroppen så mycket och äter rätt, för det mesta...

Imorgon ska jag äta massor med soppa och dricka litervis med vätska! :) Det ser jag fram emot. Har börjat se fram emot och uppskatta små konstigt saker på sistone. Hittade ett par torkade bär som är helt underbart goda och det blev helt plötsligt en höjdpunkt i livet för mig. Har kanske inte så mycket som jag uppskattar just nu, men ser det mer som att jag lärt mig uppskatta det lilla! :)

Imorgon skulle mitt ordentliga träningsschema börja ju men nu ändras planerna tyvärr. Jag får bara se det som en liten paus innan det riktiga arbetet börjar. Det blir nog bra ändå och det kan min kropp behöva!
Börjar nästa vecka istället, då är det dessutom 10 veckor kvar till Thailand och det kan ju vara en bra mållinje för mitt delmål! :)

Nu ska jag sova ordentligt så jag blir frisk fort. Imorgon blir det dessutom en heldag med filmtittandes med bror min eftersom han också är hemma, han känner sig inte heller helt frisk!

Sovdags ja, godnatt :)

Gör ett försök att ge mig på finnarna ännu en gång

När skolan började nu igen så kom mina jobbiga finnar tillbaka. Fick bort dem förut i ettan med ett medel som jag ska prova på nu igen, håller tummarna på att det fungerar nu också!
Provade det för några veckor sen men då blev min hud alldeles för torr och flagnade så jag fick ta en paus med det.

Är ganska säker på att det är stressens fel. Jag kan verkligen aldrig slappna av. Mitt humör går ständigt upp och ner och nu de senaste veckorna har det gett sig på mig fysiskt också. Mår illa hela dagarna och i fredags var jag till och med tvungen att vända hem igen på vägen till skolan då jag mådde så illa att jag trodde att jag skulle kräkas i bussen. Magsyra ska vi inte ens tala om, jag har svårt att sova och när jag väl somnar så drömmer jag mardrömmar eller väldigt fartfyllda och tydliga drömmar som gör att jag vaknar.
Men det jobbigaste är nog att min puls ökar något otroligt ibland och jag måste lägga mig ner och andas lugnt länge för att det ska gå över. Blir ledsen också när såna grejer händer då jag bara vill må bra, alltid är det något problem med mig?

Den här helgen har iallafall varit ganska lugn. Har verkligen försökt varva ner ordentligt. Jag har ätit "riktig" mat till och med för att se om det ändrar någonting men det har det inte hittils. Ska fortsätta med mitt nervarvande imorgon, börjar dagen med promenad innan frukost :) då känner jag mig som gladast!

Min planering

Vissa tycker jag planerar för mycket. Tänker ibland på att personer ofta säger att de vill ha spontana tjejer, haha. Jag är verkligen inte sån! ;) planerar allt jag kan.

För mig är det skönt. Jag kan äntligen andas ut nu när jag har planerat nästa vecka. Ska prova på lite nya pass som flex och rygg. Sa ju tidigare att jag skulle göra lite mer mage och rygg och nu håller jag mig till det jag sagt :)
Fredag blir det vila (såklart ;D) och söndag. Måndag, onsdag och fredag (och varannan söndag) är springdagar. Lördagar kör jag alltid spinning oavsätt vad det är för slags pass, tar allt från bas till 2 timmars! :)
Spinnade ju mycket mer förut men blir lite mycket nu tillsammans med skolan och orken efter klockan 4 på dagarna finns inte alltid när jag behöver den.
Sen blir det promenader ibland när jag känner för det, lite spontan är jag allt! ;)

Det blir allt tyngre att vara skilsmässobarn

Har precis tagit mig över från mamma till pappa. Idag var det riktigt tungt att bära alla sakerna, mamma fick hjälpa mig med två väskor. Idag var det en stor träningsväska med kläder, smink, dator osv, min skolväska full med böcker, kattbur, påse med kattsaker som mat och strö, påse med min speciella mat och sedan min träningsväska med alla träningskläder, skor och sånt.
Fan vad tung det är att ha skilda föräldrar. Inte bara väskorna som väger, känner fortfarande av varje vecka jag byter att jag tycker det är jobbigt. Har ändå hållit på med det här sedan jag var 2 år gammal, jag borde vara van. Det är jag ju förstås men det har kommit nu på senaste året att det är extra jobbigt. Tror jag längtar lite efter mitt eget lilla boende där jag kan förvara allt mitt skräp.
Har också blivit lite bestämd om vad som är mitt. Köper jag en påse nötter blir jag väldigt "den är min, ingen får ta" då jag är rädd för att grejerna ska ta slut. Pengar har alltid varit ett känsligt ämne för mig tyvärr... Skönt dock att jag inte är skyldig pappa pengar längre!
Jobbade ju i helgen som var och ska jobba denna helgen som kommer också. Förra helgen fick jag ju skorna (Vilket var otroligt snällt av pappa då de kostade en hel del) men denna helgen får jag ju betalt i pengar, vilket också behövs ibland.

Nu kom jag av på ett annat spår. Imorgon blir det morgonspring, superskönt och ser verkligen fram emot det! :) Gemensam-dag på skolan (vad fan det nu ska vara för något... känns som att jag slösar min tid på skolan just nu) och sedan blir det att träffa småsyskonen. Känns som länge sen men vi ses ju varannan vecka!
Börjar 10 imorgon så måste upp vid 7 för att hinna med springet :) Det innebär att jag ska sova typ nu! ;) Godnatt!

Core

Måste börja träna mage och rygg mer nu. Känner av vid många av mina träningar att jag har dåligt stöd från magen och alla har ju sett min kassa hållning... Så nu blir det allvar med det!

Studiedag idag igen! (Vet inte vad min skola håller på med, jag går ju knappt i skolan..?)
Var precis på corepass på gymmet. Ush vad jobbigt det är, är alldeles slapp runt magen men det gick åtminstone bättre än förra gången. Har blivit lite mer smidig och vig så vissa övningar som jag absolut inte kunde göra förra gången kunde jag göra nästan fullt ut idag! :)

Sitter just nu i soffan på gymmet och vilar mig lite innan cyklingen hem. Dricker min underbara smoothie och funderar på om jag ska sväga över till affärn här bredvid eller inte och köpa med mig något hem... Vi får se! :)

Kvällsspring

Måste bara berätta om mitt kvällsspring!
Satte på mig massor med varma kläder och mina underbara löparskor och skulle ut och springa en längre sträcka. Tänkte att jag nog inte skulle orka men när jag kom ut så fick jag plötsligt massor med energi och kände mig superglad! :) springet gick galant och jag sprang hemifrån mamma till pappa utan några som helst problem, tog mig till och med upp för mördarbacken utan större problem!
Kom hem till pappa och tog en kaffe och pratade lite, sen fick jag skjuts hem till mamma igen.

Jag gjorde en supergod "efter träning"-smoothie till mig och mamma när jag kom hem. Var bara så fruktansvärt nöjd och glad! Saker känns möjliga, det går att träna upp en bra kondition till och med om man heter Caroline och ständigt klankar ner på sig själv. Nu ska jag vara rättvis, jag är duktig och jag förtjänar att vara glad och stolt.

Tar mig sakta upp, det går! Ska inte ge upp :)

Studiedag

Har precis cyklat en timme och tränat överkropp på gymmet :) handlade också på vägen hem, både nötterna och kvargen var slut. Det är ioförsig inte så konstigt då jag äter det flera gånger per dag! ;)

Sitter och äter lunch nu och senare ska jag åka och göra riskettan med min bror! :) ska försöka hinna springa senare idag med men det fixar jag nog ikväll!
Juste, ska ta sprutor nu innan också. Åker ju till Thailand i december och då måste man tydligen ha tagit någon spruta! :) men det är det värt. Längtar efter sol och värme!

Men innan det längtar jag såklart till födelsedan nästa fredag...

Mina frukostar

Jag har blivit bättre på att laga mat! :)
Varje morgon nu steker jag mig en omelett på äggvitor, banan och curry och så kör jag på kvarg med nötter och tranbär. Supergott och nyttigt ju :) behöver det för att klara igenom mina dagar. Både skolan och hela livet känns så segt just nu. Höjdpunkterna i mitt liv är när jag tränar, äter och sover. Då är jag som gladast. Måste hitta nåt att sysselsätta mig med mer på fritiden så jag inte säckar ihop igen! :)

Jag är stark!

Med mycket viljestyrka tog jag mig igenom utmaningen! :D känner mig nästan lite stolt över att jag höll min planering under hela dagen, bra där!

Så hur gjorde jag nu då, jo. För att träna bort mina 2000 kalorier så körde jag på detta:
90 minuter spinning (medelpass)
60 minuter snabb promenad
30 minuter löpning
90 minuter cykling

Gjorde det till och med i den ordningen!
Dagen började med frukost med mamma och sedan bar det av till gymmet. 90 minuters spinningen idag var hur härlig som helst! Två ledare, de två av de bättre till och med. De var så starka, positiva och glada att jag klarade av passet galant och till och med utmanade mig själv lite med motståndet! (tävlade lite i smyg med killen på cykeln bredvid också. Höjde han så höjde jag...)
Sedan cyklade jag hem och åt lunch. Strax därefter bar det av på promenad. Provade en ny runda borta vid skuru-området, den tog lite mer än en timme men det skadar ju inte!
Efter promenaden åt jag lite till för att få i mig lite energi till nästa grej. Var ju bara halvvägs! Gick ner till föreningsgymmet och sprang på bandet där då jag tyckte det var lite kallt ute.
Sedan åt jag middag med bror, tog en dusch för jag frös så förjävligt... Sedan var det bara cyklingen kvar!
Jag cyklade iväg vid halv sju, tog en riktigt lång runda ända bort till Gustavsberg, bort mot Lagnö och tillbaka genom skogen förbi nacka golfklubb tror jag det hette. Sen genade jag genom eriksvik hem till pappa då jag ska jobba med honom imorgon. 90 minuter tog det nästan precis på minut!

Okej... Det var jobbigt, haha! ;) i framtiden hoppas jag att jag tänker efter innan jag trycker i mig massa onyttigheter. Att träna bort dem går men det är ingen lek! Tog fasen hela dagen med mat och vila emellan.

Kul var det i alla fall! :D måste göras om! Tror dock jag ska fundera ut en ny utmaning till nästa helg...

Nu blir det sova! En fartfylld dag med eldning på landet väntar imorgon. Pappa sa att om jag jobbar hela dagen imorn så betalar han mina nya löparskor! Han är för snäll! :D

Godnatt! (kommer nog sova tungt inatt :D)

Dagens middag, supergott!

Helgens utmaning!

Bestämde mig helt enkelt för att jag ska ge mig på en riktig utmaning. Vi får se efter imorgon om det var så pass jobbigt som jag tror att det kommer bli. ;)
 
Denna fredagskväll spenderade jag nergrävd i soffan med en påse m&m's, 180g vit choklad och två corny's. Tillsammans är det ca 2000 kcal (ett helt jäkla dagsintag?!) som jag egentligen inte behövde alls!
Morgondagens utmaning blir att bränna bort alla dessa onödiga kalorier som jag tryckt i mig! :) Ser faktiskt fram emot det.
Jag hoppas på att det kommer vara så pass jobbigt att jag tänker mig för innan jag sjunker ner i soffan nästa fredagskväll...
Uppdaterar imorgon om hur jag klarade utmaningen. Var så pass smart i alla fall att jag skrev ut den här först så jag inte kan smita imorgon, haha! ;)
 
Önska mig lycka till!
 

En fredagskväll

Känner mig lite konstig i kroppen idag... Vet inte om jag börjar bli sjuk :O jag hoppas inte det!

Ska ut och springa om en stund. Sitter inne i soffan och myser med lille Lasse här och äter vit choklad. Får ju egentligen inte äta choklad men jag får skylla mig själv denna gången och ta konsekvenserna...
Ibland måste man bara få göra det man vill göra och ikväll ropade magen på choklad! :) hoppas jag inte får ont i magen bara.

Jag och bror min gjorde pannkakor till middag då mamma jobbar sent. Vi gjorde två olika smetar eftersom jag kör på både gluten och laktosfritt framöver. De blev supergoda, dock blir jag supersugen på att komma ut och motionera nu efteråt ;)

Nu blir det ut och springa! :)

Torsdag 13 september

Har precis ätit frukost/lunch efter en promenad ute i kylan. Det är sol men riktigt kallt ute, eller är det bara jag som tycker det? :O Jag sitter här inne med tjocka sockor och en stor tjocktröja på mig och tycker fortfarande att jag känner av kylan i kroppen. Hoppas jag inte håller på att bli sjuk eller nåt!

Nu ska jag snart sätta mig på cykeln och cykla över till min farmor och farfar med farmors armband som hon fick av mig och som jag nu förminskat lite eftersom den var för stor :) jag ska ta med mig en liten present också. En glasburk med brända mandlar som jag vet att farmor älskar!
Jag tycker hon förtjänar det eftersom hon precis kommit hem från en jobbit tid på sjukhuset, men nu är hon på bättringsvägen och jag tänkte komma över med en liten kul överraskning :) det är inget stort men det är väl tanken som räknas!

Ut i kylan nu, bbrrr... ;) hejhej sålänge!

Det är bara att bestämma sig

Det var riktigt länge sen jag var här inne på bloggen och skrev någonting :) Jag har inte haft någon ork i varken kroppen eller i huvudet efter sommaren då jag säckade ihop totalt när jag inte kunde röra mig. Jag blev en lat människa igen och levde på negativa tankar. Allt var för jobbigt för att ens orka ta sig upp och ta tag i det.
Nu är det slut med det! Jag tänker inte säcka ihop mer. Jag ska bli den bästa Caroline som jag kan vara! :) Som min pappa alltid säger "Det är bara att bestämma sig", och det är faktiskt sant. Inget mer degande i soffan och tycka synd om mig själv. Nu reser jag mig och när jag sedan börjar tycka om mig själv så kommer säkerligen andra göra det också! :)
RSS 2.0